Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Granada


I bergen ovanför Costa del Sol finns Andalusiens bäst bevarade hemlighet. Följ med till Spaniens hjärta. Ingen annanstans i Spanien är historien så levande, kulturen så färgstark och maten och vinet så välsmakande som här.

Dag 1
Avresa från Köpenhamn och ankomst Malaga där guiden möter. Vi styr kosan mot världsarvsstaden Cordoba. Besök på vingården Alvear i byn Montilla. Efter rundvisning på vingården avslutar vi med vinprovning tillsammans med traditionella Tapas. Caballerizas Reales i Cordoba med sina andalusiska hästar.
Övernattning på vårt utvalda hotell i Cordoba.

Dag 2
Cordoba. Kulturell heldag, La Mezquita, Alcazar de los Reyes Cristianos och synagogan. Lunch på familjeägda 100-åriga Bodegas Campos. Eftermiddagen på egen hand. På kvällen promenad till restaurang El Churrasco, belägen i ett vackert 1500-tals hus.
Övernattning i Cordoba.

Dag 3
Cordoba – Granada. På morgonen åker vi mot Granada. Besök i barockstaden Priego de Cordoba omgiven av enorma olivlundar. Här ser vi hur detta ”flytande guld” framställs. Efter lunch fortsätter vi mot Granada, huvudstad i provinsen, belägen vid foten av Sierra Nevada.
Middag på den lokala pärlan Las Tinajas
Övernattning på vårt utvalda hotell i Granada.

Dag 4
Granada. På förmiddagen Alhambra med Palacios Nazaries och trädgårdarna i Generalife. Eftermiddagen tillbringar vi på stans gator och torg, vi pausar för förfriskningar och tapas innan vi tar oss till Mirador de San Nicolás. Vi äter middag på Estrellas San Nicolás medan vi njuter av den imponerande utsikten över Alhambra.
Övernattning i Granada

Dag 5
Granada – Motril – hemresa
Vi åker söderut mot Medelhavet och staden Motril belägen vid vattnet. Vi äter lunch på stranden och sammanfattar resans alla intryck innan vi fortsätter mot flygplatsen för hemresa. Ankomst till Köpenhamn.


Vänligen kontakta oss för mer information samt priser.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

 Hyllie Boulevard 17, 215 32 Malmö | Tel. 040-47 34 44 | E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

JOURSERVICE: Tel. från Sverige 0770-45 76 70 | Tel. från utlandet +46 770-45 76 70 (Notera att vår jourservice är avgiftbelagd)


Design: GRAFIKHUSET