Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Berlin


Berlin är som en livsnjutare som aldrig tar saker - eller sig själv - på för stort allvar, beroendeframkallande, oförutsägbar, opretentiös och oemotståndlig.
Njut av dess sevärdheter, de gröna stråken, de hippa barerna och de chica restaurangerna, här kan du i stort sett hitta allt. Den musikintresserade kan välja bland tre operahus, den mat och dryckesintresserade har mer än 6 000 restauranger, barer och diskotek att välja bland.
Utbudet av kultur och konst är stort och varierat med ett åttiotal museer med samlingar från hela världen. Bysten av Drottning Nefertiti på Egyptiska museet och Pergamonmuseets Pergamonaltare är två  exempel på Berlins dyrbarheter. En rundtur i Berlin är också att uppleva nutidshistoria.

Dag 1
Avresa med flyg från Köpenhamn/Kastrup.
Vid ankomst till Berlin flygplats möter svensktalande guide upp, privat buss till Berlin TV Tower där en lunch serveras.
Efter lunch och besök på TV Tower är det dags för 3 timmars guidad busstur i Berlin.
På eftermiddagen checkar ni in på hotellet och på kvällen äter ni en gemensam middag på närliggande restaurang.

Dag 2
Utflykt till Wünsdorf-Waldstadt som var högkvarter för de ryska militära styrkorna i Tyskland. En stad i skogen, även kallad "Lilla Moskva" eller "Den förbjudna staden". Tidigare var detta nazisternas underjordiska bunkerhuvudkvarter för tyska Wehrmacht och armens överkommando. Här planlades bland annat Barbarossa, tyskarnas täcknamn för invasionen av Sovjetunionen som påbörjades sommaren 1941.
Lunch och sedan är det dags för en guidad bryggeritur med provsmakning på något av Berlins mikrobryggerier. Dagen avslutas med gemensam middag.

Dag 3
Dagen fri för egna aktiviteter.
Vill ni så kan vi boka bord åt er för lunch på anrika Kaufhaus des Westens (KaDeWe) som är ett av världens största varuhus.
Middagen intar ni på hotellet eller på någon av restaurangerna som ligger strax intill.

Dag 4
Vi föreslår en båttur genom Berlins historiska centrum samtidigt som ni avnjuter er lunch.
På eftermiddagen tar ni er tillsammans med er guide vidare till Stasifängelset i Hohenschönhausen, där ni får en guidad tur på ca 1,5 tim.
På kvällen äter ni gemensam middag på restaurang Käfer på riksdagsbyggnadens tak. Tyska parlamentet är nog det enda parlamentet i världen med offentlig restaurang på taket. Med fantastisk vy över Berlin sitter man alldeles intill den mäktiga glaskupolen som ger ljus till riksdagssalen.

Dag 5
Idag åker ni till historiska Potsdam, vid floden Havel, känd för sin historia som kunglig residensstad i Preussen och Kejsardömet Tyskland.
Potsdam med sina palats och parker upptogs 1990 på Unescos världsarvslista och är ett populärt turistmål. Guidad tur och gemensam lunch ingår.
Lite egentid i Potsdam och sedan färd tillbaka till Berlin för uppfräschning och gemensam middag.

Dag 6
Transfer med svensk guide till flygplatsen Berlin, Tegel för hemresa.

 

Vänligen kontakta oss för mer information samt priser.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

 Hyllie Boulevard 17, 215 32 Malmö | Tel. 040-47 34 44 | E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

JOURSERVICE: Tel. från Sverige 0770-45 76 70 | Tel. från utlandet +46 770-45 76 70 (Notera att vår jourservice är avgiftbelagd)


Design: GRAFIKHUSET