Peru med GalapagosLåt er hänföras av två av Sydamerikas pärlor – magiska Machu Picchu, ett av världens sju underverk och Galapagosöarna med sitt unika djurliv, där avsaknaden av fienderna gjort djuren helt orädda.

En resa i Peru bjuder på både spännande historia, kultur och enastående naturupplevelser, men också fantastiska smakupplevelser, då Peru anses vara Sydamerikas gourmetland nummer ett.  

Resan börjar med ett par dagar i huvudstaden Lima vid Stillahavskusten. Staden är en härlig blandning av olika stilar och tidsepoker med influenser från både Asien, Afrika, Europa och så klart den Andinska kulturen.
Ni åker sedan vidare till den Heliga Dalen i Anderna, där ni tillbringar två dagar för att dels acklimatisera er till den höga höjden och dels för att utforska den rika inka-kulturen. Ni besöker bland annat saltfälten i Maras, de spektakulära växtodlingsterrasserna i Moray och Solens Tempel i Ollantaytambo.

En av resans stora höjdpunkter är utan tvekan Machu Picchu. Ni åker längs med floden mellan de majestätiska bergen och ju närmre Machu Picchu man kommer, desto mer regnskogslik blir naturen. Från den lilla byn Aguas Calientes går det bussar sista biten upp via en slingring bergsväg. Väl framme får ni verkligen lön för mödan – detta är en magisk plats!

De sista dagarna i Peru tillbringas i Cusco, på över 3500 meters höjd. Denna charmiga stad var en gång hela Inkarikets huvudstad och är en salig blandning av inka-arkitektur och spanska kolonialbyggnader. Även folklivet i Cusco vittnar om detta och här är det indianska påbrået bland befolkningen påtaglig. Ni flyger sedan via Lima till Ecuadors huvudstad Quito som ligger på imponerande 2800 meter över havet och flankeras av mäktiga vulkantoppar på ena sidan och en djup dalgång på den andra. I hjärtat av staden ligger de gamla historiska kvarteren med sina vackert utsmyckade kolonialbyggnader, mänger av kyrkor och mysiga gränder och torg. Från Berget El Panecillo har man en fantastisk utsikt över staden.

Efter två dagar i Quito flyger ni ut till Galapagosöarna, ca 100 mil från Ecuadors kust. Här väntar en helt unik upplevelse, där ni under fem dagar får en naturupplevelse som inte kan mäta sig med mycket annat. Tillsammans med er naturguide gör ni dagliga utflykter, både till havs och iland på de olika öarna. Eftersom djuren här aldrig haft några naturliga fiender är de totalt orädda, även för oss människor, vilket gör att ni kommer dem riktigt nära. En ynnest att få uppleva detta med helt vilda djur, i deras miljö och helt på deras villkor.

Vi har stor kunskap om, och kärlek till, denna kontinent! Vi hjälper er gärna i planeringen av er resa.Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn