Costa Rica

Costa Rica, världens lyckligaste land. En resa till Costa Rica är ett minne för livet. Den grönskande naturen, de härliga stränderna, det enorma djurlivet och inte minst den tillmötesgående befolkningen gör Costa Rica till ett exotiskt och storslaget resmål. 
Costa Rica ligger bara 10 grader norr om ekvatorn och gränsar till Nicaragua i norr, Panama i söder, Stillahavet i väst och Karibiska havet i öst. Genom landet reser sig en bergskedja vilket ger det ett oändligt utbud av olika naturförutsättningar. Landet innehåller fem procent av världens växtliv samt flest djurarter per 10 000 m2 för ett land.

Här avskaffade man militären redan 1948 efter ett kortare inbördeskrig för att prioritera freden och infrastrukturutvecklingen. Detta har lett till att Costa Rica är det mest välutvecklade landet i Centralamerika vad det gäller hög utbildningsnivå, välutvecklad infrastruktur samt låg brottslighet.
I huvudstaden San Jose så är mer än hälften av befolkningen bosatt, San Jose ligger mitt i landet på ca 1200 meters höjd över havet. Här ligger även den största internationella flygplatsen Juan Santamaria.

Äventyren i Costa Rica är många och väldigt olika. Uppe i regnskogen bland trädtopparna kan man dels gå på "canopywalk" en gångbro på hög höjd eller åka zipline, som är en linbana uppe i det fria, som brukar få det att kittlas i magen lite extra. Vulkanerna är många och det finns en hel del att besöka, dels aktiva och rykande och andra bara vackra att beskåda. Man kan även bada i varma källor, åka forsränning, surfa eller bo på en hacienda ute på landet om man vill leva som en cowboy.

Att dra upp en fisk som väger mer än dig själv är också möjligt här och varför inte gå upp i gryningen och gå på grodjakt eller titta på de unika skölpaddorna som lägger ägg i sanden i Tortuguero.


I pdf:en nedan finns ett reseförslag på rundresa i Costa Rica. Denna resan görs på egen hand på valfritt datum med engelsktalande lokalguide.
Allt går att justera enligt era egna önskemål, vad ni vill ska ingå såsom utflykter, inträden och måltider samt vilken standard av boende som ni önskar.
Klicka nedan och låt dig inspireras!Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn