Costa Rica


Costa Rica, världens lyckligaste land. En resa till Costa Rica är ett minne för livet. Den grönskande naturen, de härliga stränderna, det enorma djurlivet och inte minst den tillmötesgående befolkningen.

Dag 1
Ankomst på kvällen och transfer ifrån flygplatsen till ert hotell i San José.
 
Dag 2
Efter frukost är det dags att resa vidare och vi beger oss till flygplatsen för att flyga till Puerto Jimenez.
Ni möts på flygplatsen och blir körda till ert hotell. Resan tar ca 45 minuter och går genom regnskog på en ”skumpig” väg. Lunch och avkoppling vid poolen. På kvällen serveras middag i restaurangen.

Dag 3 - 5
Spännande dagar på Lapa Rios Lodge på Osa Peninsula. Vakna när solen går upp och upptäck regnskogen, ge er ut på fågelskådning eller besök ett imponerande vattenfall. Ni bor i bekväma bungalows som smälter in i naturen. Alla bungalows har havsutsikt, ett stort trädäck med solstolar och egen hängmatta. Det finns även en svalkande pool.

Dag 6
Efter frukost får ni transport till flygplatsen för att flyga tillbaka till San Jose.  Ni fortsätter med vägtransport till området Arenal och till ert hotell, det tar ca 3½ timma. Hotellet ligger nära Arenal Vocano National Park. Resten av dagen på egen hand. Arenalvulkanen är den mest spektakulära av de aktiva vulkanerna i Costa Rica.

Dag 7
Efter frukost är det tid för en så kallad Sky Walk i den frodiga regnskogen. Det är en riktig naturupplevelse där ni kan uppleva Costa Ricas unika regnskog på nära håll. Ni är tillbaka på hotellet runt 11.00.
Vid 14.30 hämtas ni för en utflykt till vulkanen och Tabacaon. Det blir en kortare vandring i regnskogen nära vulkanområdet. Ni besöker varma källor som kan liknas med naturliga hetvattenpooler med mineralhaltigt vatten.

Dag 8
Ni hämtas kl. 10.00 av er chaufför som kör er till ert nästa boende, El Silencio Lodge, som är ett mycket fint ekovänligt hotell som ligger naturskönt i en tropisk skog i en vulkandal. Det finns 16 rum/cottages med terrass samt bubbelpool. Restaurang och spa finns.
På plats kan ni boka olika utflykter i området som t ex träplantering,  fågelskådning, skogsvandring, vattenfallsvandring, choklad & kaffetur, minivinprovning med mera.

Dag 9
En dag att utforska området.

Dag 10
Efter frukost ca kl. 10.00 hämtas ni för transport till San José flygplats – Det tar ca 3 timmar.
Hemresa.

Dag 11
Välkommen hem!

Vänligen kontakta oss för mer information samt priser.Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn