Costa Rica

Costa Rica avskaffade militären redan 1948 efter ett kortare inbördeskrig, för att prioritera freden och infrastrukturutvecklingen. Detta har lett till att landet är det mest välutvecklade i Centralamerika vad det gäller hög utbildningsnivå, infrastruktur, samt låg brottslighet.
I huvudstaden San Jose är mer än hälften av befolkningen bosatt. Staden ligger mitt i landet, på ungefär 1 200 meters höjd över havet. Här ligger även den största internationella flygplatsen, Juan Santamaria.

Äventyren i Costa Rica är många och väldigt olika. Uppe i regnskogen bland trädtopparna kan man dels gå på "canopy walk", en gångbro på hög höjd, eller åka zipline, en linbana uppe i det fria, som brukar få det att kittlas i magen lite extra.

Vulkanerna är många och det finns en hel del att besöka, dels aktiva och rykande, men även andra, som bara vackra att beskåda. Man kan även bada i varma källor, åka forsränning, surfa eller bo på en hacienda ute på landet om man vill testa på att leva som en cowboy.

Att dra upp en fisk med större kroppsvikt än en själv, att gå på grodjakt i gryningen, eller titta på de unika sköldpaddorna som lägger ägg i sanden i Tortuguero, är fler exempel på aktiviteter som är möjliga i detta land.

Här finns helt enkelt något för såväl naturälskaren som för den adrenalinstinne, rastlöse resenären.


I pdf:en nedan finns ett reseförslag på rundresa i Costa Rica. Denna resan görs på egen hand på valfritt datum med engelsktalande lokalguide.
Allt går att justera enligt era egna önskemål, vad ni vill ska ingå såsom utflykter, inträden och måltider samt vilken standard av boende som ni önskar.
Klicka nedan och låt dig inspireras!Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn