Colombia

 

Rundresa Colombia

Colombia, i norra Sydamerika, är ett resmål på frammarsch. Föga förvånande, då här finns mycket spännande att upptäcka. Vad sägs om huvudstaden Bogotá på 2600 meters höjd i Anderna, vackra kolonialstaden Cartagena vid karibiens kust eller Amazonas regnskog med sitt rika djurliv.


Dag 1
Avresa från Skandinavien tidig morgon.
Ankomst i Bogotá på eftermiddagen lokal tid.
Övernattning i Bogotá.

Dag 2
Stadsrundtur i Bogotá.
Bogotá är den snabbast växande staden i Latinamerika med sina åtta miljoner invånare.  Staden ligger på en platå i Anderna, ca 2 600 meter över havet och oavsett vart man vänder blicken ser man bergen i horisonten.
Under dagen besöker ni La Candelaria kvarteren, med vacker arkitektur från kolonialtiden, imponerande regeringsbyggnader och ståtliga palats och Paloquemao marknaden med en mix av allt man kan tänka sig av frukt, grönsaker, blommor, kött och fisk. Stadens Guldmuseum, som kan stoltsera med världens största guldskatt, är ett måste när man är i Bogotá.
Övernattning i Bogotá.
Frukost och lunch ingår.

Dag 3
Transfer till flygplatsen för morgonflyg vidare till Leticia, inkörsporten till Colombias del av Amazonas.
Härifrån är det först båttransfer och därefter en djungelpromenad på ca en timme om det är tillräckligt torrt. Annars liten motorbåt sista biten och sen är ni framme på er Lodge.
Lunch och därefter kan ni promenera i djungeln, fiska piraya, paddla i sjön eller bara njuta i en hängmatta.
Efter middagen på kvällen väntar en kanottur på sjön i mörkret för att spana efter alligatorer.

Övernattning i Amazonas.
Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4
För den som är morgonpigg kan man åka med en tur på sjön, se soluppgången och lyssna på hur djungeln vaknar till liv.
Efter frukost promenerar ni till den lila staden Puerto Alegría i Peru och härifrån åker ni båt till er nästa lodge.
Tidig middag på kvällen med efterföljande kvällspromenad för att upptäcka djungelns nattliv, och då syftar vi på djur och natur och inget annat.

Övernattning i Amazonas.
Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5
Fler spännande utflykter i regnskogen och dess små byar.

Övernattning i Amazonas.
Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6
Efter frukost är det dags att lämna Amazonas. Med båt åker ni tillbaka till Leticia för att flyga vidare till Cartagena via Bogotá. 
Transfer till ert hotell i Cartagena.

Övernattning i Cartagena.
Frukost ingår.


Dag 7 och 8
Två dagar att njuta av den mysiga staden vid Karibiens kust.

Cartagena grundades av spanjorerna 1533 och spelade en viktig roll när guld och andra skatter skulle fraktas med flottan till Spanien. Detta ledde till att staden var väldigt eftertraktad bland pirater och därför uppfördes flera fästningar och en solid stadsmur. San Felipe de Barajas är en av de bäst bevarade fästningarna i hela Latinamerika. Muren, fästningen och den historiska stadsdelen finns med på UNESCO's världsarvslista.

I Cartagena kan ni välja att göra en traditionell halvdags stadstur med guide eller/och en tur som kallas ”Real food, real people, real places street food tour”. Den senare är en gående tur i de historiska delarna där ni bland annat gör sju olika stopp för att provsmaka diverse läckerheter. Under tiden berättar guiden om Cartagenas historia, folk och kultur.

Övernattning i Cartagena.
Frukost ingår.

Dag 9
Transfer från Cartagena till Tayrona National Park. Restiden är ca 4,5 – 5 timmar med bil.

Denna imponerande nationalpark ligger vid den karibiska kusten i närheten av Santa Marta. Här finns några av Sydamerikas vackraste kuststräckor och stränder, men även sumpmark, regnskog och berg. Här finns ett rikt djurliv med tex apor, grodor och mer än 400 fågelarter.

Övernattning i Tayrona Park.
Frukost och middag ingår.

Dag 10 – 11
Ni njuter av lata dagar och härlig natur i Tayrona Park.

Övernattning i Tayrona Park.
Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 12
Transfer till flygplatsen i Santa Marta för att påbörja er hemresa.

Dag 13
Ankomst till Skandinavien.

Kontakta oss för mer information och prisuppgifter.Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn