Chile med Påskön


Chile med sina storslagna natursceneri är som gjort för att upptäcka. Här talar vi verkligen om höga berg och djupa dalar. Toppa det hela med Påskön ”Rapa Nui”, vulkanön i Stillahavet 220 mil från närmaste bebodda ö.

Dag 1
Ankomst till Santiago där guide möter för transfer till hotellet och är behjälplig vid check in. Efter lunch får ni en guidad stadsrundtur i Santiago som bland annat innefattar Palacio de la Moneda och Cerro San Christobal med fantastisk vy över staden. Övernattning i Santiago.

Dag 2
Tidig start från hotellet med engelsktalande guide för vår utflykt till Casablanca, Valparaiso och Viñedo. Besök på Casa Del Bosque Vineyard för att lära oss om vinframställning och prova deras viner. Vidare till Valpariso med sina färgglada hus. Övernattning i Valpariso.

Dag 3
Dagen ledig till att utforska Valpariso på egen hand. Övernattning i Valpariso.

Dag 4
Flyg från Santiago till Calama. Transfer till San Pedro med engelsktalande guide. Besök i Moon Valley med sina spektakulära klippformationer och Death Valley med saltstoder och sandöken. Övernattning i San Pedro de Atacama.

Dag 5
Arkeologisk tur till Quitor och Tulor, vi ser bland annat Pukará de Quitor som daterar bak till 1100-talet. På eftermiddagen ser vi saltlagunerna vid Cejar, Ojos del Salar Lagoon och Tebinquinche Lagoon. Övernattning i San Pedro de Atacama.

Dag 6
Heldagstur till Chiles största saltplatå belägen 4000 möh, Atacama Salt Flat med sina rosa flamingos. På tillbakavägen besöker vi Toconao känt för sina fantastiska handarbeten i ull av Alpacka. Övernattning i San Pedro de Atacama.

Dag 7
Heldagsutflykt till Tatio med sina fantastiska gejsrar som sprutar ånga och vatten 8 – 10 meter upp i luften. Vidare till Machuca, en liten stad som helt ägnar sig åt jordbruk. Övernattning i San Pedro de Atacama.

Dag 8
Transfer till Calma flygplats för flyg till Santiago, guide möter för transfer till hotellet. Övernattning i Santiago.

Dag 9
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen och flyg till Påskön. Denna spännande ö ligger nästan 400 mil från Chiles kust.
Påskön är främst känd för sina märkliga ”moaier", statyerna som är mellan 5 och 10 meter höga och väger upp till 80 ton.

Dag 10 – 11
Dagar att upptäcka den fantastiska Påskön med sina imponerande stenfigurer och speciella historia.

Dag 12
Flyg tillbaka till Santiago och transfer till Matetic Vineyard. Övernattning på vingården.

Dag 13
Njut dagen på Matetic Winery som grundades 1999. Vingården ligger i Rosario Valley vars klimat och jordmån lämpar sig perfekt för vinodling.

Dag 14
Transfer till flygplatsen i Santiago och hemresa till Skandinavien.

Dag 15
Ankomst Skandinavien.

Vänligen kontakta oss för mer information samt priser.Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn