Vietnam från norr till söder med världsarvet Angkor WatEn resa till Vietnam är en resa mellan nytt och gammalt, mellan landsbygd och storstad. Här är stoltheten stor över den egna kulturen, men samtidigt finns nyfikenheten på allt det nya och västerländska. Resan inkluderar även Kambodjas Angkor Wat.

Dag 1
Avresa från Skandinavien på eftermiddagen
Dag 2
Ankomst Hanoi på kvällen
Guide möter på flygplatsen och tar er till hotellet
Kvällen på egen hand i Hanoi

Dag 3
Heldag i Hanoi med sevärdheter som Ho Chi Minh-mausoleet, Enpelar Pagoden och Litteraturens tempel för att nämna några. Lunch på lokal restaurang och besök på Cho Chau Long marknaden.
Övernattning i Hanoi

Dag 4
Vi lämnar Hanoi och åker till Halong Bay. Kryssning med traditionell Djonk i Halong bukten med besök i den flytande fiskebyn Vung Vieng. Bad och avkoppling, 5 rätters middag ombord. Övernattning på Djonken

Dag 5
Efter frukost, Thai Chi lektion på däck. Besök i Sung Sot grottan. Tillbaks ombord för brunch och utcheckning. Återfärd till Hanoi och natt tåg till Hue.
Övernattning i 4 personers sovkupé.

Dag 6                                    
Ankomst Hue på morgonen och transport till hotellet. Frukost på hotellet varpå vi utforskar Hue – Vietnams gamla huvudstad. Båttur på floden ”Perfume River”. Besök vid Thien Mu pagoden, därefter lunch och vidare utforskning av staden.
Övernattning i Hue

Dag 7
Vi lämnar Hue och styr kosan mot Hoi An, via det vackra Hai Van passet. Stop i Non Nuoc Beach och Cham muséet med sina Cham skulpturer. Vidare förbi Danang och Marble Mountains.
Övernattning i Hoi An.

Dag 8
En lugn dag i Hoi An. Cykeltur till en gård i Tra Que Village där vi upplever Vietnamesisk trädgårdsskötsel.
Övernattning i Hoi An.

Dag 9
Morgonflyg till Saigon. Guide möter och tar oss till Cu Chi distriktet med gerillasoldaternas flera hundra kilometer långa tunnelsystem.
Övernattning i Saigon.

Dag 10
Halvdagsutflykt i Saigon eller Ho Chi Minh City som denna pulserande stad heter nuförtiden. Eftermiddagen på egen hand. På kvällen åker vi vespa och upplever nattlivet med stopp för tilltugg, på väg till middag på traditionell guan och avslutning på kafé.
Övernattning i Saigon.

Dag 11
Bilfärd till Mekongdeltat och Cai Be, djonk till flytande marknad. Rispapperstillverkning och därefter lunch. Vidare till Dong Hoa Hiep och ön An Binh Island.
Övernattning i Saigon

Dag 12
Sovmorgon och eftermiddagsflyg till Siem Reap i Kambodja. Guide möter på flygplatsen för transport till hotellet.
Övernattning i Siem Reap.

Dag 13
Besök i det mytomspunna Angkor Wat, Kambodjas gigantiska tempel och nationalsymbol. Här ser vi det överväxta Ta Prohm templet och de vackra Preah Kahn och Neak Pean templen med sina konstgjorda sjöar.
Övernattning i Siem Reap.

Dag 14
Tillbaka till Angkor Wat och delen Angkor Thom med bl.a. tempelruinerna Bayon och Baphuon. På eftermiddagen avslutar vi med det vackra Kvinnotemplet Banteay Srei.
Övernattning i Siem Reap.

Dag 15
Båttur på sjön Tonle Sap med besök i Kampong Phluck som står på pålar i vattnet.
Tillbaka till Siem Reap och flyg till Skandinavien.

Dag 16
Ankomst Skandinavien.

 

Vänligen kontakta oss för mer information samt priser.Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn