JapanJapan, eller Nippon, den uppåtgående solens rike!

Upplev vårens blommande körsbärsträd eller det gröna Japan i september. Japan är ett av de mest exotiska resmål man kan tänka sig. Här är varje dag ett äventyr! Makalös skönhet, historia och kulturella upplevelser i särklass. Från Tokyos skyskrapor, stora shoppingcenter och gamla tempel. Minnesvärt besök i Takayama med sina gammla träbyggnader. Och den kulturella skattkammaren Kyoto.

Dag 1
Avresa från Skandinavien

Dag 2
Ankomst till Tokyos flygplats Narita där ni möts av engelsktalande guide.
Transfer till ert hotell med kollektiv flygplatsbuss. Resten av dagen på egen hand.

Dag 3
Efter frukost blir ni mötta av en engelsktalande guide och nu ger ni er ut på en heldagstur i Tokyo.
Ni tar er runt med kollektivtrafiken tillsammans med guiden och får således en fin helhetsbild av staden.

Dag 4
Ni spenderar dagen på egen hand i Tokyo

Dag 5
Idag ger ni er ut på en heldagsutflykt till Kamakura & Mount Fiji med en privat minivan och er guide.
Ni besöker bland annat ”Daibutsu” (Great Buddha) i Kamakura och ”the fifth stage of Mount Fiji” om vädret tillåter.
Övernattning i Shiunso. Bredvid Hayakawa River och med utsikt över bambukullarna, erbjuder Roykan Shiunso, lyxigt japanskt boende med naturliga varma bad. Alla rum på Ryokan Shiunso har tatamigolv (vävda halmmattor), Futon sängar och eget badrum.  

Dag 6    
Dagen börjar med en halvdagstur i staden Hakone med privat minivan och ni besöker sjön Ashi med sin klassiska utsikt över Fuji samt vulkanen Owakudani. Expresståg till Takayama. Ni anländer på kvällen och hämtas av hotellets buss.

Dag 7
Denna dag ägnas åt en heldagstur i Takayama, både i hotellets buss och till fots med engelsktalande guide. Takayama kallas även “Lilla Kyoto” för sin eleganta arkitektur och kultur. Här finns några av japans finaste intakta stadsmiljöer från den så kallade Edo-perioden.

Dag 8
Idag åker ni med expressbuss till Shirakawago (ca 1 timmes bussfärd) där ni får en guidad tur till fots innan ni fortsätter med buss till Kanazawa. Här finns eleganta samurajkvarter, geishakvarter och Japans mest kända tempel Eihei-Ji. De historiska byarna Shirakawa-go och Gokayama är enastående exempel på traditionella bosättningar som har lyckats anpassa sig till dagens moderna Japan.

Dag 9
Idag fortsätter ni tillsammans med er guide att utforska Kanasawa med den lokala kollektivtrafikens hjälp. Ni besöker Omicho-Ichiba Market, Kenroku-en Garden och även ett gammalt samurajhus.
På eftermiddagen snabbtåg till Kyoto.

Dag 10
Efter frukost möter ni er engelstalande guide för en heldagsutflykt i Kyoto där ni besöker stenträdgården Ryoan-Ji, den gyllene paviljongen och NiJo borgen, japans bäst bevarade palats.


Dag 11
Heldagsutflykt i Kyoto där ni besöker bland annat Silverpaviljongen, Kiyomizu-Templet och Sanjusangendo – Kiyomizutemplet från 1600-talet är det mest populära i Kyoto. Det är effektfullt placerat på pålar högt upp på en kulle. Om våren står de omgivande körsbärsträden i full blom.

Dag 12
Efter frukost möter ni er engelsktalande guide och tar tåget till Hiroshima.
Nu väntar en heldag i Hiroshima och ett besök på ön Miyajima. I Peace Memorial Park finner man dels Peace Memorial Museum, som med all sin dokumentation bevarat minnet av katastrofen efter den första atombomben. Atomic Bomb Dome, den enda byggnaden som står kvar sedan 08.15 den 6 augusti 1945.

Dag 13
Idag lämnar ni Kyoto för att åka vidare med tåg till Nara.
Här väntar en halvdags tur till fots för att utforska det gamla Japan och besöka Todai Templet och Nara park. På eftermiddagen avresa mot Tokyo med stopp i Osaka och promenad i Doton-Bori området med sina många restauranger, barer och butiker.

Dag 14
Efter frukost tar ni er med flygbuss till Narita flygplats för hemresa till Skandinavien

Vänligen kontakta oss för mer information samt priser.Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn