Botswana med ViktoriafallenI Botswana, Afrikas sista riktiga vildmark, är det framförallt safari som lockar. Börja er resa med att besöka Victoriafallen (Zimbabwe) och beskåda detta mäktiga naturskådespel. Resan fortsätter in i Botswana där ni bor i Chobe National Park, känd för sina stora hjordar av elefanter. Här gör ni spännande safari för att möta Afrikas vilda djur på nära håll. Ett litet flygplan tar er ut i det frodiga Okavangodeltat som erbjuder en annorlunda safari med sina vindlande vattenkanaler.

Dag 1
Avresa från Skandinavien.

Dag 2
Ankomst Victoria Falls flygplats. Ni möts av er chaufför som kör er till ert hotell i den lilla staden Victoria Falls.
Övernattning i Victoria Falls.
Inga måltider.

Dag 3
En guidad tur vid Victoriafallen som av lokalbefolkningen kallas för Mosi-oa-Tunya/the smoke that thunders. Det är en fantastisk upplevelse att se tusentals kubikmeter vatten forsa fram med ett mullrande och falla ner till botten av ravinen. Victoriafallen är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen.
Övernattning i Victoria Falls.
Frukost ingår.

Dag 4
En vägtransport till Chobe National Park i Botswana. Här bor ni i ett mobilt tältcamp i stora tält möblerade med riktiga sängar och badrum. Det är ett riktigt safariäventyr att vara så nära naturen och lyssna på den afrikanska nattens ljud genom tältduken. På eftermiddagen gör ni safari i parken.
Middag under Afrikas stjärnhimmel.

Övernattning i Chobe National Park.
Frukost och middag ingår.

Dag 5
En heldag med safari både tidigt på morgonen och sen eftermiddag. Mitt på dagen tar ni det lugnt och njuter av naturens stillhet.
Övernattning i Chobe National Park.
Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6
Med flyg till Okavangodeltat. Naturen är mycket vacker, med vattenvägar, periodvis översvämmade flodslätter, laguner, skogar och savann. I deltat finns ett rikt djur- och fågelliv. Safari gör ni med kunniga guider i öppna bilar, i kanoter och till fots – beroende på hur mycket/lite vatten det är i området.
Övernattning i Okavangodeltat.
Frukost, lunch och middag ingår.
    
Dag 7
En dag med safari tidig morgon och sen eftermiddag. Mitt på dagen har ni tid att till exempel ta ett svalkande dopp i lodgens pool. 
Övernattning i Okavangodeltat.
Frukost, lunch och middag.

Dag 8
Safari på vägen till flygfältet och flyg till Maun. Hemresa via Johannesburg till Skandinavien.
Frukost ingår.

Dag 9
Välkommen hem.Vänligen kontakta oss för mer information samt priser.


Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn